De Beste Plek voor een Tattoo

26 feb 2018

Beste plek voor een tattoo foto

Wat is de beste plek voor een tattoo? Je kunt bijna overal op je lichaam een tatoeage laten zetten. Maar niet elke plaats is even mooi of handig. Voordat je een tattoo neemt moet je de juiste plek op je lichaam bepalen.

Een tatoeage is levenslang

Bedenk dat die tatoeage er levenslang blijft zitten. Als je straks een baan krijgt waar zichtbare tattoos niet toegestaan zijn, dan is het handig als je tattoo op een plek zit die je kunt bedekken met een kledingstuk. Of misschien vind je tatoeages over twintig jaar niet zo leuk meer. Ook dan is het handig als hij bijvoorbeeld op je schouder of rug zit waar je hem kunt bedekken. De plaats van een tattoo hangt ook af van de grootte. Lees hier alles over een tatoeage laten verwijderen.

Pijnlijke plaatsen voor een tattoo

Een tattoo laten zetten op bepaalde lichaamsdelen geeft meer pijn dan op andere lichaamsdelen. Op plaatsen met weinig vet of veel spieren is het plaatsen van een tattoo pijnlijker. Denk hierbij aan de ribbenkast of onderrug. Veel mensen laten het pijngehalte dus meewegen in het kiezen naar de juiste plek voor een tattoo. Maar bedenk wel dat de tattoo er voor de rest van je leven blijft zitten, en dat de juiste plaats belangrijker is dan één keer een beetje pijn. De meeste mensen ervaren het aanbrengen van een tattoo als vervelend of irritant, maar niet echt pijnlijk.

Tattoo op verschillende lichaamsdelen

In het volgende gedeelte worden de voor- en nadelen van een tatoeage op diverse lichaamsdelen besproken.

Tattoo op de armen
De bovenarm is een van de beste plaatsen voor een tattoo. Je kunt hem zelf nog zien, snel aan iemand showen en met een t-shirt met niet te korte mouw ziet niemand hem meer. En met korte mouwen of een hemdje kan je hem nooit aan iedereen tonen.

Een inktplaatje op je onderarm is mooi, maar als je hem wilt bedekken moet je altijd iets met lange mouwen aan.

Schouderbladen
Samen met de bovenarm is het schouderblad een van de meest gekozen plaatsen. Het is een plek die mensen alleen zien als je een mouwloos shirt aan hebt of op het strand. Het nadeel is wel dat je een spiegel nodig hebt om hem zelf te zien.

Tattoo op pols
Als je kiest voor een tattoo op je pols dan kun je hem snel aan iedereen laten zien. En zelf kun je hem ook goed zien. Als je kiest voor een smalle afbeelding zoals prikkeldraad of tekst precies op de plaats waar een horloge zou zitten, dan kun je hem eenvoudig bedekken als dat nodig is. Als je een grotere tatoeage neemt op je pols dan is hij alleen te bedekken door kleding met lange mouwen.

Rug
Op de bovenrug kunnen andere mensen je tattoo alleen in het zwembad of strand zien. Veel jonge vrouwen kiezen echter voor de onderrug, zodat als ze een kort hemdje aan hebben je de tattoo kunt zien. En in de winter of op het werk met een langer shirt aan is hij onzichtbaar. Het tatoeëren van de onderrug is wel vrij pijnlijk.

Buik
Twintig jaar geleden was het helemaal hot om een tatoeage ergens bij of rond je navel te laten zetten. Vooral dolfijntjes en zonnetjes of sterren rond de navel waren helemaal in. Met een kort shirt of op het strand kan je je plaatje showen. Een tattoo hoger,op je ribben is een uiterst pijnlijke plaats voor een tattoo. Op of net boven de borst is weer iets minder erg omdat daar meer vet zit.

Tattoo op voet of enkel
De enkel tatoeage blijft vooral bij vrouwen populair. Je kunt hem bedekken en in de zomer kun je slippers of sandalen dragen om je creatie te tonen. Voeten zijn wel een vrij pijnlijke plek om te laten tatoeëren. Aan de andere kant zijn tattoos op de voet meestal niet zo groot en is de tatoeëerder dus sneller klaar dan bij een grotere tatoeage.

Benen
Op de bovenbenen worden relatief minder tatoeages gezet. Meestal worden ze op het onderbeen of enkel geplaatst. Toch kan een tattoo op het onderbeen bij mannen erg cool zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*