Prijs van een Tattoo | Tattoo Prijzen

26 feb 2018

Prijs van een tattoo foto

Wat kost een tattoo? Dit is een vraag die veel mensen hebben maar waar geen duidelijk antwoord op gegeven kan worden. De tattoo prijzen verschillen per tattooshop en hangen af van de grootte, kleuren en soms de plaats op het lichaam. Ook hanteren veel tattooshops een starttarief. En sommige bekende tatoeëerders werken met een uurtarief in plaats van een stuks prijs. Informeer eerst altijd naar de prijs en maak duidelijke afspraken voor je een tattoo laat zetten.

Grootte en plaats van de tattoo

Eigenlijk is het heel logisch. Hoe groter de tattoo, hoe meer inkt er gebruikt moet worden dus hoe duurder de tatoeage. De tatoeëerder is ook langer bezig dus dat zit ook in de prijs inbegrepen. Bij grote tattoo's of met veel kleuren of een hoge moeilijkheidsgraad kan het zijn dat de tattoo in meerdere sessies wordt gezet. Veel tattooshops hebben een prijs per cm2.

Kleuren en schaduwen

Een tattoo kan alleen uit zwarte lijnen bestaan. Of deze afbeeldingen kunnen ingekleurd worden. En tegenwoordig wordt er veel met Black and Grey gewerkt. Bij Black and Grey wordt er niet met kleur, maar alleen met zwart en grijstinten gewerkt. Door meerdere tinten grijs te gebruiken ontstaan er diepte- en schaduweffecten. Ook is het weer mogelijk om enkele accenten in kleur te maken. Pas als de tattooshop weet wat voor afbeelding jij precies wil, hoe groot en op welke plaats, dan kan de prijs bepaald worden.

Tekst tatoeage

Tekst tatoeages worden vaak in zwart gedaan. Omdat dat beter leesbaar is, ook na jaren nog. De prijzen per lettertype verschillen vaak ook, omdat bepaalde lettertypes kleiner gezet kunnen worden dan andere. En er dus meer of minder inkt gebruikt wordt. Je betaald in principe ook per letter. Een gemiddelde naam op een pols kost vaak tussen de 50 en 80 euro.

Bekende tatoeëerders hanteren uurtarief

In plaats van een stuks prijs kunnen tatoeerders ook een uurtarief hanteren. Vooral de bekende met meer ervaring werken op deze manier. Een uurtarief kan soms oplopen tot 250 euro per uur. Maar dan heb je wel een kunstwerk van een echte artiest op je lijf!

Prijsopgave

Om te weten wat een tattoo daadwerkelijk kost, zul je echt naar de tattooshop moeten. Als ze weten wat je precies wilt kan er pas een prijsopgave gedaan worden. Telefonisch en via internet kan dit meestal niet. Wel kan er soms al een prijs schatting worden gemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*