Tattoo Verwijderen

26 feb 2018

Spijt van je tattoo? Heb je de naam van je ex op je bovenarm laten tatoeëren of wil je werken in een functie waarin tatoeages niet worden geaccepteerd? Of ben je gewoon niet meer tevreden met een bepaalde tatoeage of past het niet meer bij je levensstijl?

Dan is het tegenwoordig gelukkig mogelijk om een tatoeage te laten verwijderen. Dit kan op drie verschillende manieren: chemische verwijdering, chirurgische verwijdering of door middel van een laserbehandeling.


Bij chemische verwijdering wordt de huidlaag die de inkt bevat verwijderd door middel van zout, zuren of alkalische oplossingen. Hierdoor wordt de huid beschadigd, dus ook de huid direct om de tattoo heen. Vaak blijven er nog pigment deeltjes zitten. Deze methode is pijnlijk.

Verschillende verwijdering methodes

Bij chirurgische verwijdering wordt er een laag van de huid weggesneden en vervangen door huidtransplantaties. Hierdoor blijft er bijna altijd littekenweefsel over.

Bovenstaande methoden worden gelukkig steeds minder vaak gebruikt, omdat we nu een minder pijnlijke methode kennen: de laserbehandeling.

Tattoo verwijderen door middel van laser

Er zijn diverse soorten laser technieken om een tatoeage van de huid te verwijderen. De bekendste soorten zijn de Yag-laser, Quality-switched laser, krypton laser, CO2 laser en IPL laser. Redelijk nieuw is de PicoWay laser techniek waarbij er minder behandelingen nodig zijn en mensen minder pijn ervaren dan bij andere laser technieken.

Foto tattoo verwijderen met laser
Voorbeeld van een tattoo verwijderen met laser. Na een paar behandelingen is de tatoeage bijna helemaal weg. Deze tatoeages zijn verwijderd met de Hoya ConBio Medlite C6, een Q-Switch Yag Laser.

Soms is een tattoo door middel van lasertechniek moeilijk te verwijderen. Dit heeft te maken met de kleur en leeftijd van de tatoeage, de professionaliteit van de tatoeëerder of het huidtype. Als een tattoo niet helemaal verwijderd kan worden dan is het soms mooier om de tattoo te vervagen en er dan een nieuwe overheen te zetten.

Op deze video is te zien hoe ze een tatoeage verwijderen met de Spectra Laser. Het ziet er eerst wel wat bloederig uit maar na verloop van tijd is daar niks meer van te zien. Het resultaat is geweldig!

Hoe een laserkliniek precies te werk gaat, en met welke laser techniek ze werken kun je altijd navragen bij de kliniek, of vinden op hun website.

Tattoo verwijderen niet altijd nodig

Als je niet tevreden bent met een bepaalde tatoeage en je wilt hem niet meer op je huid hebben, is het niet altijd nodig om hem te laten verwijderen. Een goede tatoeëerder kan van een bestaande tatoeage soms ook iets anders maken.

En voor mensen die de naam van hun huidige vriendje of vriendin persé op hun huid willen hebben is het misschien handig om dit in een lichte kleur te doen.

Prijzen voor het verwijderen van een tattoo

De prijzen voor het laten verwijderen van een tattoo verschillen per kliniek. Meestal wordt er per behandeling betaald. En soms wordt er een prijs afgesproken voor alle behandelingen bij elkaar. Het aantal behandelingen dat nodig is om een tattoo te laten verdwijnen verschilt per persoon. Dit hangt namelijk af van een groot aantal factoren zoals de huid, de gebruikte inkt, diepte tatoeage, plaats van de tattoo, tatoeëerder, de leeftijd van de tattoo, de kleuren en groette van de tatoeage. Over het algemeen zijn er tussen de vijf en vijftien behandelingen nodig.

Hoewel de prijzen per kliniek variëren staat hier onder een lijstje van de gemiddelde prijzen die gemeten zijn over een aantal grote klinieken in Nederland. Prijzen kunnen afwijken, maar meestal niet meer dan 15% er boven of eronder.

 • 1 tot 5 cm2: € 60 euro
 • 5 tot 10 cm2: € 70 euro
 • 10 tot 15 cm2: € 80 euro
 • 15 tot 20 cm2: € 90 euro
 • 20 tot 25 cm2: € 100 euro
 • 25 tot 30 cm2: € 110 euro
 • 30 tot 40 cm2: € 125 euro
 • 40 tot 60 cm2: € 145 euro
 • 60 tot 80 cm2: € 165 euro
 • 80 to 100 cm2: € 185 euro
 • 100 tot 150 cm2: € 215 euro
 • 150 tot 200 cm2: € 245 euro
 • 200 tot 400 cm2: € 295 euro
 • Groter dan 400 cm2: op aanvraag.

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*