Een Tattoo Laten Zetten

21 dec 2018

Tattoo zetten foto

Bij het zetten van een tattoo worden er pigment en inkt aangebracht onder de huid. Dit gebeurt met kleine naalden. Voordat de tatoeage wordt gezet wordt de huid zo nodig geschoren, schoongemaakt en gedesinfecteerd. De materialen die gebruikt worden om dit te doen komen uit steriele verpakkingen en worden alleen voor jou gebruikt. Voorbeelden van gebruikte materialen zijn een scheermes, naalden, inkt, handschoenen en tissues. Na afloop worden alle gebruikte materialen weggegooid.

Voorbereiding

Zorg ervoor dat je goed gegeten en gedronken hebt voordat je je tattoo laat zetten. Dit is om te voorkomen dat je duizelig wordt of flauw valt. Het is aan te raden om een uur voor de afspraak een glas appelsap te drinken omdat dit je bloed iets dikker maakt. Trek gemakkelijke kleding aan, vooral op de plaats waar de tatoeage komt. Omdat je van te voren niet weet hoeveel pijn je krijgt is het misschien handig om vervoer naar huis te regelen. De hoeveelheid pijn hangt af van de plaats en grootte van de tattoo. (Zie artikel Beste plek voor een tattoo). Als de tattoo op een pijnlijke plaats terecht komt zou je kunnen overwegen om van te voren alvast een paracetamol te nemen. Tijdens het aanbrengen van de tatoeage mag je uiteraard niet onder invloed van alcohol of drugs zijn.

Hoe lang duurt het zetten van een tattoo?

Hoe lang de tatoeëerder bezig is met het zetten van de tattoo hangt uiteraard af van de grootte van de tatoeage, de complexheid van de afbeelding, het aantal gebruikte kleuren, en de tatoeëerder. Als je een kleine tattoo wilt zoals een naam of een hartje ben je waarschijnlijk binnen een half uur al klaar. Het verschilt per tatoeëerder of per shop hoe lang er maximaal achtereen wordt gewerkt. Sommige shops hanteren maximaal drie uur maar sommigen gaan wel zes uur door. Ook hangt het van jezelf af hoeveel pijn je hebt. Als er gestopt wordt en de tatoeage is nog niet af moet je meestal 4 weken wachten voor er verder gegaan wordt.

Nazorg van een tattoo

Bij elke tattooshop krijg je instructies mee naar huis. Hierin staat precies hoe je je tattoo de komende weken moet behandelen. Je hebt immers een wond die moet genezen. Hou je aan deze regels. Meer over de verzorging van je tattoo in het artikel Wond verzorging tattoo.

1 Reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*